Zglobex® sprej sa magnezijumom

ZGLOBEX® sprej sa magnezijumom pomaže kod:

  • smanjenja bolova i grčeva u mišićima,
  • smanjenja upalnih procesa i reumatskih bolova,
  • bolnih zglobova.
  • deluje lokalno,
  • idealan za sportske povrede.

Više sportskih aktivnosti često može značiti i više sportskih povreda. Najčešće sportske povrede su povrede tzv. mekih tkiva i uključuju mišiće, tetive, ligamente i hrskavicu zglobova. Povrede su nekada posledica loše procene, loše tehnike vežbanja, nedekvatne opreme, loše fizičke spremnosti ili izostanaka istezanja i kondicioniranja nakon treninga.

Akutne sportske povrede najčešće uključuju istegnuće mišića, uganuća (dislokacije) zgloba i povrede tetiva i ligamenata. Hronične povrede dovode do oštećenje hrskavice i tetiva zbog preterane upotrebe.

Ono što je zajedničko svim povredama je sled događaja: mehanička povreda, zapaljenje, bol, otok, crvenilo, ograničenost pokreta i poremećaj funkcije povređenog dela tela.

ZGLOBEX® sprej sa magnezijumom pomaže kod:

– smanjenja bolova i grčeva u mišićima,

– smanjenja upalnih procesa i reumatskih bolova,

– bolnih zglobova.

– deluje lokalno,

– idealan za sportske povrede.

Šta je ZGLOBEX® sprej?

ZGLOBEX® sprej kod reumatskih bolova u zglobovima.

Deluje tako što sprečava stvaranje supstanci koje izazivaju zapaljenje. Pruža osećaj hlađenja nakon nanošenja. Terapija hlađenjem pokazana je i priznata od strane fizioterapeuta, sportskih terapeuta i zdravstvenih radnika.

Može se primenjivati na sve delove tela sa neoštećenom kožom- skočni zglob, koleno, kuk, lakat, ručni zglob, kao i na mišiće.

Pomaže kod išijasa, lumbaga, bolova u ramenima, kičmi i vratu.
Pomaže kod bolova u mišićima
Pomaže otklanjanju glavobolje koja je posledica lošeg držanja kičme i vrata i dugo sedenje za računarom

ZGLOBEX® sprej kod sportskih povreda u zglobovima.

Na svu sreću većina akutnih i hroničnih sportskih povreda se uspešno može rešiti ili držati pod kontrolom. ZGLOBEX® sprej je efikasan kod smanjenja sportskih bolova i dovodi do olakšanja simptoma neposredno nakon primene.

Efekat ZGLOBEX® spreja je uglavnom simptomatski. Međutim, ukoliko se primeni u roku od par sati nakon povrede, ZGLOBEX® sprej ograničava širenje otoka i bola i svodi povredu na najmanju moguću meru.

  • pruža brzo i efikasno smanjenje simptoma, čim se jave
  • pomaže smanjenju upalnih procesa i reumatskih bolova
  • skraćuje period oporavka,
  • dozvoljava brže vraćanje treninzima,
  • može se koristiti za vreme, i nakon treninga

Način upotrebe

Dva do četiri puta dnevno naprskati sprej ili umasirati na bolno ili upaljeno mesto.Sprej nije namanjen za primenu na oštećenoj koži.

Proizvod je namenjen za spoljašnju upotrebu na neoštećenoj koži.

Proizvod nije namenjen za upotrebu na bolnoj, upaljenoj i oštećenoj koži

Upozorenja i mere opreza:

Pre primene medicinskog sredstva, pročitati uputstvo za upotrebu medicinskog sredstva.

Ne sme se nanositi na sluzokožu nosa, oka, usta ili genitalija. Ne sme se nanositi u slučaju pojave iritacije, ili bilo kakvog drugog oštećenja kože.

Ukoliko dođe do neželjenog kontakta, isprati sa dosta vode. Tretiranu površinu kože, ne treba tretirati gazom ili zavojem.

Ukoliko ste slučajno progutali sadržaj spreja, odmah se obratite lekaru ili najbližoj bolnici; ponesite sa sobom bočicu.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom