Zglobex Sprej

Više sportskih aktivnosti često može značiti i više sportskih povreda. Najčešće sportske povrede su povrede tzv. mekih tkiva i uključuju mišiće, tetive, ligamente i hrskavicu zglobova. Povrede su nekada posledica loše procene, loše tehnike vežbanja, nedekvatne opreme, loše fizičke spremnosti ili izostanaka istezanja i kondicioniranja nakon treninga.

Akutne sportske povrede najčešće uključuju istegnuće mišića, uganuća (dislokacije) zgloba i povrede tetiva i ligamenata. Hronične povrede dovode do oštećenje hrskavice i tetiva zbog preterane upotrebe.

Ono što je zajedničko svim povredama je sled događaja: mehanička povreda, zapaljenje, bol, otok, crvenilo, ograničenost pokreta i poremećaj funkcije povređenog dela tela.

Šta je ZGLOBEX® sprej?

Na svu sreću većina akutnih i hroničnih sportskih povreda se uspešno može rešiti ili držati pod kontrolom. ZGLOBEX® sprej je efikasan analgetik koji dovodi do olakšanja simptoma neposredno nakon primene.

Efekat ZGLOBEX® spreja je uglavnom simptomatski. Međutim, ukoliko se primeni u roku od par sati nakon povrede, ZGLOBEX® sprej ograničava širenje otoka i bola i svodi povredu na najmanju moguću meru.

Stoga je izuzetno koristan za akutne povrede:

  • brzo oslobađa bola, otoka i ukočenosti u zglobovima i mišićima nakon povrede
  • omogućava ograničenje širenja upale,
  • skraćuje period oporavka,
  • dozvoljava brže vraćanje treninzima,
  • može se koristiti za vreme, i nakon treninga

U slučaju hroničnih oštećenja i bola:

  • pruža brzo i efikasno smanjenje simptoma, čim se jave
  • pomaže smanjenju upalnih procesa i reumatskih bolova

Kako deluje?

Zglobex-Sprej-za-Sportske-povredeZGLOBEX® sprej sa magnezijumom pomaže u otklanjanju bolova i grčeva u mišićima, smanjuje upalne procese i reumatske bolove, olakšava stanje kod bolnih zglobova. Poboljšanje osetno već nakon 5 minuta. Deluje lokalno. Idealan za sportske povrede.

ZGLOBEX® sprej ima analgetsko i antireumatsko dejstvo zahvaljujući ekstraktima karanfilića i bora. Deluje tako što sprečava stvaranje medijatora zapaljenja. Pruža intenzivan osećaj hlađenja nakon nanošenja na bolnu I otečenu površinu. Terapija hlađenjem pokazana je i priznata od strane fizioterapeuta, sportskih terapeuta i zdravstvenih radnika.

Može se primenjivati na sve delove tela sa neoštećenom kožom- skočni zglob, koleno, kuk, lakat, ručni zglob, kao i na mišiće.

Pomaže kod išijasa, lumbago, bolova u kičmi I vratu. Pomaže otklanjanju glavobolje koja posledica lošeg držanja kičme I vrata, dugo sedenje za računarom i sl.

Način upotrebe

Dva do četiri puta dnevno naprskati sprej ili umasirati na bolno ili upaljeno mesto.Sprej nije namanjen za primenu na oštećenoj koži.