Zglobex Relax

Kada osetimo iznenadnu snažnu kontrakciju, odnosno stezanje mišića koje nije pod uticajem naše volje, već “samo od sebe”, govorimo o mišićnom grču. Stanje grča može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta i po pravilu predstavlja izuzetno bolan i neprijatan osećaj. Najčešće zahvata mišiće nogu, tačnije mišić lista.

Zašto nastaju grčevi u mišićima? Grčevi često nastaju zbog preteranog vežbanja, u trudnoći, nakon dugog sedenja ili stajanja, zatim pri izlaganju niskim temperaturama, a naročito ledenoj vodi. Međutim, važno je istaći, da, bez obzira na uzrok, u osnovi je poremećaj sprovođenja nervnih impulsa zbog neravnoteže u koncentraciji minerala u samom mišićnom tkivu.

Ukoliko se grčevi najčešće javljaju noću i redovno se ponavljaju, verovatno je u pitanju tzv. sindrom nemirnih nogu. Ovo je takođe neprijatno stanje koje otežava uspavljivanje, stvara nervozu i uznemirenost i značajno remeti kvalitet spavanja i življenja uopšte.

Šta je ZGLOBEX® relax?

Iako najčešće ne predstavljaju ozbiljno medicinsko stanje, ponavljani grčevi negativno utiču na spavanje i raspoloženje u toku dana i onemogućavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Stoga je potrebno uvek imati pri ruci sredstvo koje brzo vraća mišić u stanje električne ravnoteže, popušta grč i oslobađa bola.

Mišićna kontrakcija rezultat je kompleksnih biohemijskih procesa. Za svaku kontrakciju potreban je kalcijum, a za svaku relaksaciju neophodan je magnezijum. Kada u telu postoji nedostatak magnezijuma, mišići ostaju u stanju produžene kontrakcije koje osećamo kao zgrčenost i jak bol, a nekada se I na površini kože vide udubljenja ili ispupčenja nastala zbog deformacije mišića.

ZGLOBEX® relax predstavlja inovativnu kombinaciju sastojaka neophodnih za pravilno funkcionisanje mišića. Na taj način on pomaže da se zaustave grčevi u mišićima, a naročito noćni, smanji učestalost i trajanje grčeva, i otkloni bol.

  • pruža brzo i efikasno smanjenje simptoma, čim se jave
  • pomaže smanjenju upalnih procesa i reumatskih bolova

Kako deluje?

Zglobex-Relax-zaustavlja-grceveZGLOBEX® relax kapsule deluju na nekoliko nivoa i efikasno sprečavaju stvaranje grčeva na nekoliko načina.

Lipozomalni Magnezijum

Nedostatk magnezijuma u organizmu jedan je od glavnih uzroka grčeva, jer on direktno obezbeđuje energiju mišićima i omogućava njihovu pravilnu kontrakciju. Magnezijum iz Zglobex® Relax kapsula je jedinstven jer se zahvaljujući lipozomalnoj opni lako apsorbuje u većoj količini i duže zadržava u organizmu. Nema tzv. metalni ukus i nema laksativni efekat koji su karakteristični za elementarni magnezijum.

Vitamin K2 u obliku MK7 forme sa superiornom bioraspoloživošću

Kod starijih osoba, kao i kod mlađih osoba sa genetskom predispozicijom za naslage na krvnim sudovima, jedan od uzroka grčeva je loša cirkulacija. Za pravilan rad mišića, potrebna je dobra prokrvljenost jer se krvlju dopremaju kiseonik, glukoza i minerali. Kada je cirkulacija loša, nema dovoljno supstanci potrebnih za kontrakciju, a nagomilavaju se štetni produkti.

Vitamin K2 – MK7 koji ulazi u sastav ZGLOBEX® relax kapsula štiti krvne sudove od masnih naslaga i time poboljšava cirkulaciju i čuva elastičnost krvnih sudova. Najnovija istraživanja pokazuju da K2-MK7 pomaže da se smanji bol, učestalost i trajanje grčeva.

Vitamin B6

Vitamin B6 je veoma značajan za izgradnju i normalno funkcionisanje nerava koji prenose impulse od mozga do mišića. U nedostatku vitamina B6 dolazi do preterane stimulacije i grčenja mišića. Zbog toga se osobama koje imaju probleme sa grčevima, naročito noćnim, preporučuje dodatni unos B6. ZGLOBEX® relax kapsule ishranjuju i nerve i mišiće omogućavajući normalan rad.

Kome se preporučuje?

Zglobex® relax kapsule preporučuju se za uspostavljanje biohemijske ravnoteže na nivou mišića i nerava, uklanjanju bola i grčeva. Redovna upotreba savetuje se osobama:

  • koje dugo vremena provode u sedećem ili stajaćem položaju
  • koje redovno vežbaju i/ili izlažu se velikom fizičkom naporu
  • koje su pod velikim stresom
  • koje imaju oštećenja i naslage na krvnim sudovima u ekstremitetima
  • koje su sklone dehidrataciji koja dovodi do mineralnog disbalansa
  • koji ne unose dovoljno minerala i vitamina redovnom ishranom

Preporuka za upotrebu:

Jedna do dve kapsule dnevno.